Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
sárkányfa
Kedves Moncsi! A dracéna viszonylag könnyen gyökeret ereszt, ha a levágott hajtást vízbe állítjuk, így ez jó megoldás lehet. A növényért amúgy sokat nem tehetünk, fontos, hogy mérsékeljük a vízadagot, de ne hagyjuk a nyári nagy melegben kiszáradni.
#8607   Oázis Kertészet   2017-07-20 22:35:30
sárkányfa
Jo napot. A munkatarsamtol mentettem ki egy sarkanyfat, agyonlocsolták,a törzsen a háncs es a belseje között levegö van. a törzsböl 3 ag nyult felfele.Egy ágon van csak pár levél,de az sem az egeszsegesebb szinu.zoldes sargas..átultettem nem adtam neki vizet, levágtam a masik 2 agat,ott vettem eszre hogy a ág belseje olyan mintha szivacsos lenne.. a harmadik ágon azt latom szeretne élni mert probal levelet hozni.a törzs nem puha csak itt ott, a gyökeret atultetes elott átmostam az állott földtöl, de nem lattam rajta rothadas jeleit. kerdesem az lenne mit tegyek hogy megmentsem?szeretném helyrehozni.. vagy nem e tudnám ujra gyökereztetni?mi az esely rá hogy sikerul?
#8606   moncsi   2017-07-20 14:24:01
Yucca elephantipes
Kedves Angi! A túlöntözésnek hasonló jelei vannak, azonban olyankor barnul is az elpuhult szár. Ha így történt, azt jobb inkább levágni, és vízbe állítva újragyökereztethető. Két öntözés között várjuk meg, hogy kicsit kiszáradjon a földje, mert a szárában is elég sok nedvességet tárol.
#8605   Oázis Kertészet   2017-07-18 22:38:43
Yucca elephantipes
Kedves Hölgyem, uram, Segítséget szeretnék kérni a yuccámmal kapcsolatban. Az egyik hajtás teljesen lekonyult, a tövénél elpuhult. Túl locsoltam? Vagy más problémája lehet? Megmenthető a hajtás vagy jobb levágni? Ez az első szobanövényem, mindenhol azt olvasom, hogy viszonylag igénytelen növény, elég hetente locsolni, a nappali közepén van, nem sötét helyen. Mit ronthatok el mégis? Előre is köszönöm a választ. Üdvözlettel, Angi
#8604   Angi   2017-07-18 21:51:14
Citromfa
Kedves Renáta! A növény szinte biztosan tetves lett, ami ellen legtöbbször vegyszeresen kell védekezni, és ezt csak a kertészetben tudja megvásárolni, így a legjobb ha behoz pár elváltozott, beteg levelet ahol a kollégák személyesen jobban meg tudják vizsgálni és rögtön tudnak szakértő tanácsot adni, védőszert ajánlani.
#8603   Oázis Kertészet   2017-07-17 23:59:58
Kérdés balkoneperre
KEdves Györgyné! Bár a növény csüngő, a termést általában a tövekhez közelebb hozza, az egy méter hosszú indák végén nem igazán. Ezeken a részeken terem a növény? Virágzik folyamatosan csak a gyümölcsök nem fejlődnek ki? Ez esetben elképzelhető, hogy tápanyag utánpótlásra lenne szüksége.
#8602   Oázis Kertészet   2017-07-17 23:58:51
Citromfa
A segítségüket szeretném kérni, pár hónapja vettem egy 3 éves citromfat, át lett ültetve es vissza is volt vágva. Próbálom állandó hőmérsékleten tartani, hetente kb 2 alkalommal csapvizzel locsolom es kap tapoldatot is. Par napja elkezte hullatni a leveleit, megjelent valami a levelein es again, apró sötét barna- fekete szemcseket látok rajta (hasonlít a darált kávéra) es pókháló szerű valami is van rajta. Mi lehet a gond? Nem megfelelő a locsolás vagy valamiféle gomba?
#8601   Balogh Renáta   2017-07-17 20:41:48
Kérdés balkoneperre
Tisztelt Oázis Kertészet! Tavasszal vásároltam a mohácsi üzletükben balkonepret. Nagyon szépen nőtt, teremnek is, már szaporítottam is az indákkal.Szép indákat hajt, némelyik már 1 m-t is elér.Aggódásom oka, hogy az indákon nem terem, nem virágoznak. Ez normális, vagy nem balkoneprek? Van arra remény, hogy később teremnek a lecsüngő indákon? Kérem szíves tanácsukat. Tisztelettel: Hurton Györgyné Kozármislenyből
#8600   Hurton Györgyné   2017-07-16 23:18:55
futórózsa
Kedves Andrea! Nem tudjuk, milyen formában és mikor ültette a rózsákat de ha tavasz óta nem hajtottak ki, és barnulnak, akkor valószínűleg el vannak már száradva és nem nagyon van mit tenni. Persze még kicsit érdemes várni, rendszeres öntözés mellett. Azt javasoljuk dísznövényeket mindig kertészetben, személyes megtekintés után, szakemberek segítségével vásároljon.
#8599   Oázis Kertészet   2017-07-16 22:17:02
futórózsa
T Oázis! rendeltem futórózsákat, de nem eredtek meg... úgy látom egyre jobban barnulnak meg. szóval nem zöldűl... mit csináljak?? most újra kiástam, vizbe tettem, megmetszettem egy kicsit, de hogy ültessem vissza? vagy vigyem be egy nagyobb cserépbe, és ősszel próbáljam újra elültetni???? teljesen tanácstalan vagyok... kérem segítsenek, mert egy vagyont költöttem a vásárlásukra. köszönettel Andrea
#8598   Dankó Andrea   2017-07-16 10:41:09
Lapozás   1 | ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | 870
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Családi tökfaragó verseny az Oázisban

Október 27-28-29.

Gyere el és faragj a kertészetben, mert az első 20 nevező ingyen tököt is kap!

[ bővebben ]

Gyümölcsfavásár

Mert a házi a legfinomabb!

Szabadgyökeres gyümölcsfák már 1890 Ft-tól.

[ bővebben ]

Őszi akciós hétvége

Október 20-21-22

Gyere el hozzánk október 20-21-22. között, mert ezen a hétvégén családi programok és szaktanácsadások mellett 30%-os faiskolai kedvezménnyel* várunk!

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.